Skip to content

Geschiedenis Rio Grande

Rio Grande Int. is opgericht in 1995. De onderneming is gespecialiseerd in alle producten uit de staten van het zuidwesten van Amerika en het noorden van Mexico. In 1987 reisden wij voor het eerst naar Amerika. Daar kwamen wij voor het eerst in aanraking met de diversiteit van het landschap en de culturen van het zuidwesten van Amerika en Mexico. In de daaropvolgende jaren vervolgden wij onze reis door Arizona, New Mexico, Colorado, Texas, Oklahoma, Wyoming, Montana, Oregon, Californie, Baja Californië en Chihuaua.

Het ontstaan van Rio Grande

Na elke reis namen wij spullen mee naar Nederland. Deze kochten wij bij plaatselijke stammen, cowboys, ambachtslieden en meubelmakers. Al snel kregen wij de vraag van veel vrienden en kennissen om ook producten voor hen mee te brengen. Dat was het moment dat wij ons realiseerden dat wij niet de enige waren met een fascinatie voor alles dat zich in het oude Wilde Westen bevond. Zo besloten wij in 1995, na veel gereisd en ontdekt te hebben, dat het openen van een winkel het perfecte alibi is om steeds weer terug te moeten gaan naar het geweldige Amerika en Mexico. We hebbe onze onderneming Rio Grande genoemd: dit is de lange rivier die van Colorado via New Mexico, Texas en Mexico in de Golf van Mexico uitmond.

Winkelopening Rio Grande

In 1995 hebben we de deuren van onze winkel op het Noordeinde in Den Haag geopend en zijn we uitgegroeid tot de etalage van de ‘Southwest’. Vele tientallen inkoopreizen later is het na 20 jaar nog steeds een genot om naar de Southwest te reizen en op zoek te gaan naar unieke producten. Wij bedienen onderhand duizenden vaste klanten en richten ons naast hen op de vele nieuwe klanten die ons nog ontdekken. Sinds 2013 hebben wij de winkel in Den Haag gesloten en zijn verhuisd naar Terschuur. Tot slot, hebben wij ook de deuren van deze vestiging gesloten in 2017 en zijn we neergestreken in Veenendaal waar wij alle facetten van het leven op de ranch kunnen bieden aan onze klanten. Ruime showrooms, rust, parkeergelegenheid, een centrale landelijke ligging, paarden, overnachtingen en veel nieuwe activiteiten.

Winkel overname Rio grande.

In 2017 kregen wij, Jeffrey en Claudine Goldstein de kans om deze unieke winkel te mogen overnemen van Robbert van Gelderen. Die dit bedrijf samen met zijn vader Hans, tot een unieke ontmoeting plek voor westernstyle liefhebbers vanuit heel Europa heeft gemaakt. Daarom willen wij aan dit concept ook niks veranderen. Wat goed is moet goed blijven zeg ik altijd. Kom zelf kijken in de vernieuwde shop in Veenendaal. Wij zien u graag snel.

Groetjes Jeffrey en Claudine Goldstein.

RIO GRANDE INT.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 06 – 51 86 64 65 of stuur ons een bericht via ons contactformulier.

Neem contact op
Back To Top