Onze paarden en Paardencoaching

Onze paarden, Magic, Gentle, Jacob en Boaras als spil voor coaching, teambuilding en therapie onder leiding van Corine van der Heijden van  Gallopercoaching, echte paardencoaching in alle rust en de private omgeving van de Tweelranch midden in de natuur.

Bij ons op de Tweelranch lopen onze paarden elke dag blij in de wei of in de grote zandbak. Hun hooi komt van ons eigen land en natuurlijk worden hun stallen elke dag gemest en gevuld met vers stro uit Frankrijk. Onze paarden staan bij elkaar en kunnen de hele dag spelen, ravotten, grazen, luieren en met ons oefenen voor hun voornaamste taken;  het helpen van mensen en hun mentale problematiek, het aansturen van groepen voor  Teambuilding of coaching van de individuele mens en zijn of haar levensvragen.

Het klinkt wellicht wat warrig echter iedereen kent wel: het zwemmen met dolfijnen, katten of honden aaien of andere interactie therapieën met dieren. Paarden tillen alles naar het hoogst denkbare belevingsniveau vanwege hun alles overtreffende kracht, grootte en vooral, hun vermogen te spiegelen. Paarden zijn tenslotte grote, snelle en sterke kuddedieren die instinctmatig alle prikkels van hun omgeving vertalen naar specifiek vlucht of ander reactie gedrag. Daarom is het paard uitermate geschikt voor mentale interactie met de mens, de paardencoaching.

De wijze waarop u reageert, hoe u zich voelt, uw mimiek, uw spreektoon, uw bewegingen, uw onzekerheden, bravoure, plezier of verdriet, alles vertaalt het paard met een specifieke reactie en gedrag. Analyse van deze reacties en het gedrag van het paard door Gallopercoaching en uw eigen vermogen uw beleven te leren afstemmen op dat van het paard zal leiden tot inzichten en ontdekkingen over uw zelf. Nieuwsgierig wat coaching met paarden voor u of uw organisatie kan betekenen of wilt u meer informatie?, neemt u dan contact op met Corine van der Heijden van Gallopercoaching. E-mail: info@gallopercoaching.nl of bel.

De karakters van onze paarden zijn alle verschillend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magic is een American Paint Horse, heeft een blauw en bruin oog, hij is heel snel, gek op een knuffel en aanraking, vreselijk slim, tikje dominant en hij heeft je meteen door, doet snel zijn eigen ding en laat zich niet makkelijk leiden, een uitdaging voor de zelfverzekerde mens die meer richting wil geven aan zijn leven.

 

 

Jacob is een Fries paard, groot en zwart, met zijn donkere ogen kijkt hij je diep aan. Hij is soms onzeker, introvert, kijkt de kat uit de boom en verbindt zich alleen aan een mens die zichzelf is en daardoor betrouwbaar over komt. Hij is trouw en volgzaam als mensen hun oprechte leiderschap proberen te tonen en  hij wil dan samen met deze mens de onzekerheden van het bestaan ontdekken.

 

 

Boaras is een Barok Paint, een mix van Friese en Appaloosa. Een jonge hengst,  altijd vrolijk, speels en ondeugend. Hij wil alles van de mens ontdekken en beantwoorden. Hij is groot, imposant, beresterk en heeft toch het kleinste hartje. Hij is puur en wil nog veel leren van de mens en de mens kan zeker ook veel van hem vragen.

 

 

 

GALLOPERCOACHING ADRES:

Tweelranch.
Corine van der Heijden tel: +31 (0) 646395226
Tweelweg 1 3784 WD Terschuur

openingstijden:

Alleen op afspraak +31(0) 64395226