Geschiedenis Rio Grande

Geschiedenis Rio Grande

Alles over de geschiedenis van Rio Grande

Rio Grande int. is in 1995 opgericht en is een onderneming gespecialiseerd in alle producten uit de staten van het zuidwesten van Amerika en het noorden Mexico. Op onze eerste reis naar Amerika, dat was in 1987, ontdekte wij voor het eerst de diversiteit van het landschap en de culturen van het zuidwesten van Amerika en Mexico.  In de jaren daaropvolgend reisden wij door Arizona, New Mexico, Colorado, Texas, Oklahoma, Wyoming, Montana, Oregon, Californie, Baja Californië en Chihuaua.

Van elke reis namen wij spullen mee naar Nederland, die wij kochten bij plaatselijke stammen, cowboys, ambachtslieden en meubelmakers. Al snel wilden veel vrienden en kennissen dat wij ook artikelen voor hun meebrachten van deze reizen, en wisten wij dat niet alleen wij de fascinatie hadden voor alles zich in het oude Wilde Westen bevond. Zo besloten wij in 1995, na vele reizen en ontdekkingen, dat het openen van een winkel het perfecte alibi was om steeds weer terug te moeten gaan naar het geweldige Amerika en Mexico. We noemden onze onderneming Rio Grande, de lange rivier die van Colorado via New Mexico, Texas en Mexico uitmondt in de Golf van Mexico.

En zo  opende wij in 1995 de winkel op het Noordeinde in Den Haag en groeiden uit tot de etalage van de ‘Southwest’. Vele tientallen inkoopreizen later en nu al bijna 20 jaar is het nog steeds een genot om naar de Southwest te reizen en op zoek te gaan naar unieke produkten, nu voor de duizenden vaste klanten die wij inmiddels kennen en de vele nieuwe die ons nog zullen ontdekken. Sinds 2013 hebben wij de winkel in Den Haag gesloten en zijn verhuisd naar onze ultieme locatie in Terschuur waar wij alle facetten van het Ranch leven kunnen bieden aan onze klanten. Ruime showrooms , rust, parkeergelegenheid, centrale landelijke ligging, paarden, overnachtingen en veel nieuwe toevoegingen aan onze activiteiten.

SHWOROOM ADRES:

Tweelranch by Rio Grande Int.
Western Lifestyle
Tweelweg 1 3784 WD Terschuur

openingstijden:

MAANDAG: op afspraak
DINSDAG: op afspraak
WOENSDAG: op afspraak
DONDERDAG: op afspraak
VRIJDAG: op afspraak
ZATERDAG: op afspraak
ZONDAG: GESLOTEN