Menu

CattleBaron-stijl

De CattleBaron-stijl ontstond ongeveer rond 1870, ten tijde van het rijke bestaan van grote veebaronnen die goede zaken deden in de voedselvoorziening van het toen opkomende Wilde Westen.

De cowboys waren in dienst van deze Cattle Barons, die de grote kuddes van het Oosten naar het Westen over de diverse ‘Trails” leidden . De veelal uit Europa afkomstige Cattle Barons wilden zich onderscheiden en lieten meubels maken die verwezen naar hun achtergrond. Zo ontstond de CattleBaron-stijl . De meubelmakers maakten naast hout ook gebruik van koeienhuid, horens en kenmerken van het cowboy leven, zoals het rope-motief. Ook de lonestar van Texas zie je veel terug in deze meubelstijl. In de moderne tijd  werden er ook banken en fauteuils gemaakt met dezelfde kenmerken, waaronder luxe leer en koeienhuid met vacht (haironhides). Rio Grande heeft altijd een collectie van deze meubels op voorraad. Deze collectie wisselt telkens van vorm en grootte, dus ook hier bent u verzekerd van zeer unieke stukken. Sommige tafels en bartafels kunnen we op maat laten maken. Deze meubels lenen zich dan ook goed om te worden toegepast voor diverse projecten zoals een bar of restaurant in echte CattleBaron-stijl.

Meer informatie

Bent u een liefhebber van de tijd waarin de cowboys floreerden? Dan moet u echt een van onze unieke meubels of accessoires van deze tijd hebben. Kom snel langs bij ons voor onze diverse voorbeelden of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.